ΔΙΦΩΝΟ (Crossroad Ritual)

Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις το συγκρότημα τούτο να παίζει τα μπλούζ του Σικάγου και να καταλάβεις ότι είναι από το νομό Φθιώτιδας.Αν αυτό το βλέπει κάποιος απλά θετικά,εγώ το βρίσκω άθλο! Πραγματικό άθλο σε μια δισκογραφία λαβωμένη από το mainstream ,η οποία καταδικάζει νέους καλλιτέχνες που βράζει το αίμα τους σε ό,τι πιο συμβατικό και άνευρο μπορεί να υπάρξει.

Οι Small Blues Trap ξέφυγαν απ’όλο αυτό το χάλι,είτε γιατί ασχολούνται εις γνώσιν τους με κάτι ερμητικά κλειστό στην πιάτσα είτε ενδεχομένως γιατί ζούν και παράγουν μόνιμα εκτός Αθηνών. Διόλου μας απασχολεί αυτό,σε αντίθεση με το γεγονός ότι ο Παύλος Καραπιπέρης παίζει φυσαρμόνικα,κρουστά και slide κιθάρα,ενώ τραγουδάει με μια φωνή που θα ζήλευε κι ο πιο παθιασμένος μαύρος ερμηνευτής! Ομοίως,ο Παναγιώτης Δάρας στις κιθάρες,στα κρουστά και στα φωνητικά,ο Λευτέρης Μπέσιος στο ηλεκτρικό μπάσο,ο νεόφερτος Γιώργος Πούλος στα ντραμς και σε έκτακτη συμμετοχή ο Άγγελος Ψαρράς με το τενόρο σαξόφωνό του.

Δώδεκα πρωτότυπα μπλούζ που τα ακούς και μετατρέπουν το δωμάτιό σου σε σκοτεινό καταγώγι με λάμπες θυέλλης,καπνούς και μυρωδιές από southern comfort και τεκίλα! Καμία διάθεση για προσμείξεις με άλλα είδη,τα παιδιά συνθέτουν και ερμηνεύουν ηλεκτρικά μπλούζ,θυμίζοντας παλιές καλές εποχές,όπου το ζητούμενο στη μουσική ήταν η ανθρώπινη συνεύρεση και η πιο εσωτερική αναμέτρηση με τα παιξίματα στη σκηνή και στο στούντιο. Τώρα,αν αυτό το στούντιο βρίσκεται κάπου στη Μαλεσίνα,τιμή τους και καμάρι τους!

Φαίνεται πως ο σπόρος των Θεσσαλονικιών Blues Wire κάρπισε,έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων! Αφεθείτε λοιπόν στην ερμηνεία του αλήτικου ”Your mother told you that I play the devil ’ s music” ,του ομότιτλου κομματιού ή του καταληκτικού ”One more … Hoodoo & Gris Gris” ,που βγάζει το καπέλο στον κ. Dr John ,δίνοντας ψυχεδελική διάσταση στη χρήση της κιθάρας.

Ως ανεξάρτητη παραγωγή,δεν είναι εύκολη υπόθεση η διανομή στα δισκοπωλεία πλέον,επομένως αναζητήστε το cd στην ηλεκτρονική διεύθυνση www .smallbluestrap .gr

Αντώνης Μποσκοϊτης